Veelgestelde vragen

Glazen schuifwanden zijn een zeer waardevolle toevoeging voor uw veranda of tuinhuis. Door het plaatsen van onze glazen schuifwanden creëert u een sfeervolle tuinkamer waar u het gehele jaar gebruik van kunt maken. Onze glazen schuifwanden zijn onder elk tuinhuis of overkapping te plaatsen. Vraag naar de mogelijkheden.

  • U kunt uw product voor levering overmaken op de rekening van Fijnbuitenleven
  • U kunt u product na de montage contant aan de monteur betalen
  • U kunt u product na montage direct overmaken op de rekening van FIjnbuitenleven

Uw bestelling wordt gratis bezorgd in een straal van 75 kilometer van ons pand in Arnhem.
Daarbuiten rekenen wij €150 aan transportkosten.

Nee, wij leveren alleen in Nederland, de waddeneilanden zijn ook uitgesloten van bezorging.

Dit kan momenteel nog niet, mogelijk wel medio 2022

Nadat Fijnbuitenleven uw betaling ontvangen heeft plannen we een bezorgdatum en tijd. 24 uur voor levering kunt u bellen met ons kantoor voor de tijdsindicatie. De chauffeur belt u 30 minuten voordat hij bij plaats bestemming is.

Onder glazen schuifwanden moet een stevige fundering, liefst betonnen bandjes, funderingskoker of dikke tegels. Wij adviseren u.

Wij zorgen voor een stevige fundering onder de staanders. Onder de zijwanden en glazen schuifwanden moet een stevige fundering komen zoals betonnen bandjes, funderingskoker of dikke tegels.

Ja onze monteurs kitten alles goed en netjes af zodat het waterdicht is.

Ja Fijnbuitenleven overkappingen en tuinkamers kunnen een flinke belasting aan, exacte cijfers zijn bij ons op te vragen.

Fijnbuitenleven adviseert om niet op de dakplaten te lopen. Er kan wel op eigen risico over de liggers gelopen worden.

  • U heeft 5 jaar fabrieksgarantie op het aluminium
  • U heeft 1 jaar garantie op de montage
  • U heeft 6 maanden garantie op de kit
  • Het glas kent verschillende garantievoorwaarden, dit zal door de verkoper toegelicht worden.

Stormschade valt buiten de garantie van Fijnbuitenleven, dit zal via uw verzekering gemeld moeten worden. Fijnbuitenleven kan stormschade uiteraard wel tegen betaling binnen 5 jaar na montage herstellen.

Bij overkappingen en tuinkamers kan het voorkomen dat de goot in het midden iets gaat hangen. Dit komt voornamelijk door het gewicht van het aluminium i.r.t. de overspanning. Het is normaal dat de goot in het midden heel iets lager hangt. Een metalen koker of dubbele goot kan dit grotendeels opvangen tijdens montage.

Het glas van Fijnbuitenleven is gehard veiligheidsglas met Europese CE keurmerk. Indien een glas stuk gaat, valt het in duizenden stukjes uiteen wat vele malen veiliger is dan grote losse scherpe delen.

Als u de veranda goed onderhoudt, kan hij zeker 25 jaar mee.

Geef uw klacht altijd door via ons contactformulier en wij nemen uw klacht in behandeling en reageren schriftelijk binnen 14 dagen

Wij meten wel gratis in, maar alleen als de offerte akkoord is, tenzij tussentijds overeengekomen.

U kunt zelf met een lakstift het beschadigde deel aantippen waardoor het er weer netjes uitziet. Bij grotere beschadigingen kunt u contact met ons opnemen om te kijken of dit hersteld kan worden.

Wij maken alle overkappingen en tuinkamers in de werkplaats grotendeels al op maat. De glazen schuifwanden hebben standaard hoogte en breedte maten. Zijwanden maken de monteurs te plekke op maat.

Condensvorming is normaal bij polycarbonaat platen. De platen zijn voorzien van luchtdoorlatende tape die altijd moet blijven zitten. Dit voorkomt groene aanslag in de platen.

Wij leveren meerdere soorten dakplaten, o.a. polycarbonaat dakplaten en glazen dakplaten. Bij polycarbonaat dakplaten heeft u ook meerdere typemogelijkheden.

Meestal heeft u geen vergunning nodig, bij twijfel kunt u het beste uw gemeente raadplegen.
Stelregel van vergunningvrij plaatsen:

  • De terrasoverkapping niet meer dan 50% van de tuin beslaat
  • De terrasoverkapping minder dan 30m2 is
  • U mag niet onder de terrasoverkapping wonen, het mag namelijk geen hoofdverblijf worden
Fijnbuitenleven Veelgestelde vragen afbeelding 1
Fijnbuitenleven Veelgestelde vragen afbeelding 2
Fijnbuitenleven Veelgestelde vragen afbeelding 3
Fijnbuitenleven Veelgestelde vragen afbeelding 4

Vraag een offerte aan.

Geen enkel project is hetzelfde..
Daarom maken we graag voor u vrijblijvend een passende offerte voor uw project.

Om snel uw glazen wanden samen te stellen hebben wij in het formulier hier onder diverse keuze opties verwerkt waarmee u gemakkelijk uw glazen wanden kunt samenstellen.

Hier kunt u optioneel een aantal foto's uploaden van het object.

Hulp nodig?

Lukt het niet helemaal en heeft u hulp nodig? Bel, email of Whatsapp ons gerust!

wat onze klanten zeggen..

Fijnbuitenleven is gevestigd in Heteren (nabij Arnhem). Op deze locatie bent u van harte welkom om alle materialen te bekijken zodat u de juiste keuze kunt maken. 1 van onze adviseurs staat u, onder het genot van een kopje koffie, graag te woord. De aanschaf van een nieuwe veranda of glazen schuifwanden is een behoorlijke investering en wij vinden het belangrijk dat u een goede indruk krijgt van alle materialen en wijze van montage. Wel graag vooraf even een afspraak maken, want wij zijn door alle opdrachten, niet altijd aanwezig.

© Fijnbuitenleven.nl